Cultuurmakelaar Quinta Clason gaat samen met het museum Palthe Huis de behoefte aan extra opslagruimte peilen bij de lokale erfgoedsector.
Volledig scherm
Cultuurmakelaar Quinta Clason gaat samen met het museum Palthe Huis de behoefte aan extra opslagruimte peilen bij de lokale erfgoedsector. © Carlo ter Ellen

Oldenzaals erfgoed peilt behoefte aan extra opslagruimte

OLDENZAAL - Is er vanuit de Oldenzaalse erfgoedsector behoefte aan opslagruimte? Op die vraag hoopt cultuurmakelaar Quinta Clason de komende maand uitsluitsel te krijgen.

Het Erfgoedoverleg Oldenzaal bestaat uit plaatselijke verenigingen, organisaties en inwoners van Oldenzaal die zich betrokken voelen bij het erfgoed van hun stad. Op gezette tijden willen ze bijeen komen om ervaringen uit te wisselen en te kijken naar de mogelijkheden om samen te werken. De Stichting Oldenzaalse Musea was deze maand de initiator van de eerste bijeenkomst. Andere partners zijn museum De Pelgrim, Hofkerk, stichting Stadshart, het digitaliseringsproject van De Twentsche Courant Tubantia, de basiliekwachten van de Plechelmus en de cultuurmakelaar.

Opslagruimte en werkplekken

Tijdens dat overleg werd duidelijk dat de erfgoedsector zeker behoefte heeft aan opslagruimte. Maar ook diverse culturele verenigingen zoeken een plek waar ze hun spulletjes kunnen opbergen. Clason vertelt dat de behoefte zich niet beperkt tot een opslagruimte voor decoratiematerialen of een werkplaats voor decorstukken. Vanuit het veld lijkt er ook vraag te zijn naar flexibele werkplekken. „Samen kun je veel meer doen”, benadrukt de cultuurmakelaar. „Ik wil proberen om al die behoeftes te koppelen en te kijken wat er mogelijk is.”

Eind maart meer duidelijkheid

Samen met het museum Palthe Huis inventariseert Clason de behoefte. Iedereen die zit te springen om extra ruimte kan die vraag kenbaar maken via www.cultuurmakelaar-oldenzaal.nl. Eind volgende maand zouden alle reacties binnen moeten zijn. Op basis daarvan moet duidelijk zijn hoe groot en concreet de behoefte precies is.