Oldenzaalse basisscholen zijn weer open: knuffel voor mama en snel de klas in

VideoOLDENZAAL - De wekker rinkelde deze maandagochtend weer door de kinderslaapkamers in Twente. Na bijna acht weken gedwongen thuisonderwijs, voelt het op het schoolplein toch een beetje als de eerste schooldag na de zomervakantie. Mét de bijbehorende zenuwen. 

Leeg en stil, dat was het de afgelopen weken op het gezamenlijke schoolplein van basisscholen De Esch en De Linde in Oldenzaal. Deze maandagochtend rond achten merk je daar helemaal niets meer van. Kinderen kwebbelen en spelen wat af. Een blond jochie loopt aarzelend richting zijn klasgenootjes, maar draait zich plots weer om, zodat hij zijn moeder nog één dikke knuffel kan geven. 

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.