De Oldenzaalse binnenstad heeft betere tijden gekend. In vijf jaar tijd is het aantal winkels gedaald en is de leegstand in vergelijking met andere gemeenten in Oost-Nederland hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oldenzaalse binnenstad heeft betere tijden gekend. In vijf jaar tijd is het aantal winkels gedaald en is de leegstand in vergelijking met andere gemeenten in Oost-Nederland hoog. © Annina Romita

Oldenzaalse binnenstad kampt met leegstand en banenverlies

OLDENZAAL - De leegstand in de binnenstad van Oldenzaal is de afgelopen vijf jaar met 6 procent gestegen. Het aantal banen in de detailhandel daalde met 10 procent. 

Het is één van de conclusies uit het Koopstromenonderzoek over 2019 dat is uitgevoerd door het bureau I&O Research. Het onderzoek wordt een maal in de vijf jaar verricht in 53 gemeenten in Oost-Nederland en brengt het koopgedrag van consumenten en hun waardering voor de winkelgebieden in kaart. Voor Oldenzaal zijn drie gebieden geanalyseerd: de binnenstad van Oldenzaal, stad Oldenzaal inclusief verkooppunten buiten de binnenstad en de Oldenzaalse woonboulevard. Opvallend is dat de binnenstad in vergelijking met de stad Oldenzaal en de meubelboulevard een stuk minder scoort.

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.