Evelien Morriën schuift symbolisch haar ledenpas in een envelop. „Mocht de deur voor vrouwen geopend worden dan meld ik mij direct weer aan als lid.”
Volledig scherm
PREMIUM
Evelien Morriën schuift symbolisch haar ledenpas in een envelop. „Mocht de deur voor vrouwen geopend worden dan meld ik mij direct weer aan als lid.” © Robin Hilberink

Oldenzaalse Evelien is klaar met Kadolstermennekes: ‘Vrouwen uitsluiten niet meer van deze tijd’

OLDENZAAL - Het besluit van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes om vrouwen niet toe te laten als actief lid dreunt door in de Boeskoolstad. Evelien Morriën is al jarenlang lid van de vereniging, maar zegt nu samen met haar man Arthur het lidmaatschap op. „De helft van Oldenzaal niet als gelijke zien is niet oké.” 

 1. Steef Brüggemann (1933 - 2020): De man die 4000 keer een ‘wereldnieuws’ schreef
  PREMIUM
  In Herinnering

  Steef Brüggemann (1933 - 2020): De man die 4000 keer een ‘wereld­nieuws’ schreef

  Eigenlijk had Steef Brüggemann geen journalist moeten worden, maar priester, zoals dat in katholieke families nog tot ver in de vorige eeuw de gewoonte was. Zijn doopnamen had hij al mee: Stephanus Johannes. Dochter Corinne schetste op de uitvaart in zijn geliefde Lambertusbasiliek hoe het met haar vader was gegaan. Als tweede zoon in het door en door katholieke gezin mocht Steef na de lagere school niet naar de middelbare school in de buurt van zijn woonplaats Heemstede. Integendeel.
 1. Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'
  Play

  Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'

 2. Mink hielp slachtoffer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'
  Play

  Mink hielp slachtof­fer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'