Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaalse grafschenner moet twee maanden de cel in

OLDENZAAL/ALMELO - George W. uit Oldenzaal is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan vier voorwaardelijk voor het vernielen van urnen en graven op de begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal eind vorig jaar.

W. was zelf niet bij de zitting aanwezig. Hij verblijft op de gesloten afdeling van een GGZ-instelling. Hij heeft in de periode van 14 tot en met 17 december 2018 huis gehouden op de begraafplaats door urnen uit de urnenmuur te halen, en allerlei zaken te vernielen. Eerder dat jaar had hij ook al meerdere keren vernielingen aangericht bij een Mariakapel aan het Lossers voetpad in zijn woonplaats.

Reeks vernielingen

W. liep tegen de lamp toen hij voor de derde nacht op rij vernielingen aanrichtte aan de Schipleidelaan. Nabestaanden vertelden in de rechtbank hun emotionele verhaal over wat de vernielingen voor impact hebben gehad.

Het Openbaar Ministerie eiste een forse taakstraf van 150 uur voor W., maar politierechter Erik Berg vond een gevangenisstraf op zijn plaats. „Het zijn ernstige feiten en de gevoelens in de maatschappij zijn over dit soort feiten enorm. Laat deze straf een waarschuwing zijn voor leiden die denken zaken te moeten vernielen.”