Volledig scherm
Oldenzaal - Plechelmus editie archief Foto Carlo ter Ellen

Oldenzaalse kinderen leren over erfgoed op een moderne manier

OLDENZAAL - 24 Leerlingen van basisschool De Esch uit Oldenzaal doen dinsdag mee aan het nieuwe project ‘Erfgoed verbindt Oldenzaal’. De scholieren brengen daarvoor een bezoek aan de toren van de St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

De kinderen leren op deze ochtend over de historie van de toren en het in de toren aanwezige carillon. Het project is een onderdeel van een nieuwe educatief lesprogramma dat ontwikkeld wordt voor het basisonderwijs in Oldenzaal. Deze leerlijn ‘Erfgoed verbindt Oldenzaal’ gaat over de geschiedenis van Oldenzaal.

De Stichting Oldenzaalse Musea ontwikkelt, samen met het onderwijs en alle erfgoedinstellingen, een doorgaande leerlijn Erfgoededucatie voor het basisonderwijs. Deze leerlijn richt zich specifiek op de Oldenzaalse geschiedenis. 

Kunstenaars

Bij het begin van het project werden kunstenaars gevraagd aan te sluiten bij de werkgroepen die betrokken waren bij het ontwikkelen van de leerlijn. Aan de kunstenaars de taak om nieuwe werkvormen te bedenken om kinderen kennis te laten maken met erfgoed. 

Morgen gaan de leerlingen onder begeleiding van kunstenaars en muzikanten twee verschillende workshops volgen. Zij leren hierin lichtkunst te maken met als inspiratie de geschiedenis van de St. Plechelmustoren en het carillon. Ook zullen zij tijdens de workshop ‘beatclass’ eigen beats gaan maken, passend bij de historische verhalen over de toren en het carillon. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.