Erwin Brookhuis, Laury van der Zande, Rik Alink, Frank Biesthuis en Marcel Willemsen achter de actie om 500 gratis maaltijden  aan huis te bezorgen bij ouderen in Noordoost-Twente die vanwege de coronacrisis hun huis bijna niet meer uitkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Brookhuis, Laury van der Zande, Rik Alink, Frank Biesthuis en Marcel Willemsen achter de actie om 500 gratis maaltijden aan huis te bezorgen bij ouderen in Noordoost-Twente die vanwege de coronacrisis hun huis bijna niet meer uitkomen. © Frans Nikkels

Oldenzaalse ondernemers steunen ouderen met warme maaltijd aan huis

OLDENZAAL - Door de coronacrisis komen veel ouderen hun huis niet meer uit. Om die groep een hart onder de riem te steken, laten vijf ondernemers zaterdag bij 500 senioren een warme maaltijd en wat leesvoer aan huis bezorgen.

Het initiatief van deze spontane actie komt van vader (Gerrit) en zoon (Rik) Alink van maaltijdenwinkel Aan Tafel uit Oldenzaal. „Je ziet”, vertelt Rik, „dat veel vaste klanten de deur niet meer uit durven. Dan vraag je je af: wat zijn die mensen nu aan het doen en wat eten ze nu? Juist die mensen wil ik laten zien dat we er nog voor hen zijn.”