Volledig scherm
De Sputterkearls houden de zevende sputteroamd in stadscafé Moatman. © Robin Hilberink

Oldenzaalse Sputteroamd voor het eerst op zaterdag: ‘een goede zet’

OLDENZAAL - De zevende Sputteroamd van de Oldenzaalse Sputterkearls trok afgelopen zaterdag veel bekijks. Zo’n 350 bezoekers kwamen af op het kleine kapellenfestival in stadscafé Moatman. 

Voor het eerst werd de jaarlijkse Sputteroamd niet op een vrijdag-, maar een zaterdagavond gehouden. En dat is voor herhaling vatbaar, zegt organisator Mart Klieverik. „Op vrijdag kwam het publiek vaak wat later en ze gingen ook weer eerder weg. Meestal liep het tegen 12 uur wel een beetje ten einde, maar nu was het feest om 2 uur nog in volle gang. En waar we normaal zo’n 200 bezoekers hebben, lag het dit keer rond de 350. Dus het was zeker een geslaagde avond.” 

Het was de zevende editie van het festijn, dat werd gehouden in café Moatman. De Sputteroamd is bedoeld als opwarmer voor het carnavalsseizoen. Zeven kapellen lieten zaterdag van zich horen: Onvermeidelijk, De Hijskraan, Boeskoolbloazers, Toggenburgers & Sputterkearls (allemaal uit Oldenzaal), Slipgevaar uit Ootmarsum en Tapwacht’90 uit De Lutte.