Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Oldenzaler (29) hoest na arrestatie richting agenten en roept ‘corona!’

OLDENZAAL - Een 29-jarige man is woensdagavond opgepakt na op heterdaad te zijn betrapt bij een inbraak op het terrein van de gemeentewerf in Oldenzaal. Eenmaal in het arrestantencentrum heeft de man bewaarders bedreigd en in hun richting  gehoest terwijl hij ‘corona!’ riep.

De politie kwam de Oldenzaler woensdagavond op het spoor na een melding dat er man over het hek van de gemeentewerf was geklommen. Ter plaatse bleek er inderdaad ingebroken in en bedrijfsauto op het terrein. Na aanwijzingen van een getuige is de 29-jarige man ontdekt in de bosjes op het terrein.

De manis  in de boeien geslagen en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Eenmaal daar sloegen alle stoppen door en begon de verdachte met het bedreigen en beledigen van het personeel. De man hoestte in de richting van de gevangenisbewaarders terwijl hij ‘corona’ riep. De Oldenzaler is vastgezet.

Binnenkort mag de Oldenzaalse coronahoester annex inbreker zich verantwoorden bij de rechter voor zijn actie. In de richting van agenten hoesten en dreigen met een coronabesmetting wordt de laatste weken hard aangepakt door Justitie. Verdachten gaan wekenlang de cel in vanwege dit soort acties.

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.