Volledig scherm
Cees Ikink © Frans Nikkels

Oldenzaler Cees Ikink (66) overleden

Cees Ikink, erelid en lid van verdienste van Quick ’20, is na een kort ziekbed overleden. Dat meldt de voetbalvereniging op haar website. Cees Ikink werd 66 jaar.

De vereniging is aangeslagen  door het toch nog onverwachte overlijden van de man die zo betrokken was bij de vereniging. ,,Cees was een zeer aimabel en betrokken lid van onze vereniging en heeft zich jarenlang intensief ingezet als jeugdleider en als leider van Zondag 1. Daarnaast was hij actief binnen de supporters vereniging Black and White. Een paar weken geleden zat hij nog naast zijn geliefde Leonie in de omroepkamer. De laatste jaren was hij onze rots in de branding op het jeugdsecretariaat. Ondanks zijn ziekte bleef hij altijd beschikbaar en heeft ervoor gezorgd dat onze jeugdteams hun wedstrijden konden spelen”, staat op de website te lezen.

Longziekte

Cees Ikink leed aan de longziekte COPD en onderging acht jaar geleden een dubbele longtransplantatie.  In deze krant zei Ikink nog deze zomer: „Je kunt niet vechten tegen een ziekte, je hebt gewoon geluk of pech.” Zijn prognose was dat zijn situatie zou verslechteren, maar ten tijde van het interview was hij  optimistisch. ,,Ik leef bij de dag en geniet intens van alles en iedereen om mij heen.” 

Missen

Cees was een betrouwbaar persoon waarop je door zijn gedrevenheid en accuratesse kon bouwen, meldt Quik ‘20. „Wij zullen ons erelid als mens en zeer toegewijd lid enorm missen.”

Lees hier het interview met Cees Ikink over zijn ziekte, deze zomer in Tubantia.