Volledig scherm
© ANP

Oldenzaler Stephan Egberink stopt met Mobigrill

OLDENZAAL - Stephan Egberink (54) verkoopt zaterdag voor het laatst gegrilde kip. Vijf jaar lang stond hij met zijn mobiele grillwagen in Oldenzaal en Tubbergen.  

De reden van stoppen is dat Egberink kampt met zijn gezondheid. „Om te voorkomen dat het helemaal misgaat heb ik afgelopen maandag besloten dat het beter is om er mee op te houden”, zegt Egberink. 

De Oldenzaler nam vijf jaar geleden de zaak over van Bert en Monique ten Thije. Al die jaren verkocht hij gegrilde kip in het centrum van Tubbergen en in de Oldenzaalse wijken De Essen en Zuid-Berghuizen. Van haantjes en kipwings tot borrelpoten en drumsticks. Zaterdag gaan de lekkernijen voor de laatste keer over de toonbank. 

Warme reacties

Bij zijn overweging om te stoppen is Egberink niet over één nacht ijs gegaan. Hij speelde al langere tijd met die gedachte. „Afgelopen maandag knapte er iets in mij. Ik heb er uitvoerig over gesproken met mijn kinderen en goede vrienden. Ze zagen dat mijn gezondheid achteruit ging en zeiden op een gegeven moment ‘het is genoeg geweest’.” 

De Oldenzaler volgde het advies op en maakte zijn besluit meteen kenbaar op Facebook. Dat leidde tot vele hartverwarmende reacties. „Het contact met de mensen is dan ook wat ik het meest ga missen. Ik ben wat dat betreft een echte babbelaar.” Dat Egberink stopt betekent niet dat ook Mobigrill uit het straatbeeld verdwijnt. Hij is momenteel in gesprek met potentiële overnamekandidaten. „En dat ziet positief uit”, aldus de Oldenzaler.