Volledig scherm
De lopers met de cheque voor de Nederlandse Meningitis Stichting. Geheel links Malou Basse met zoon Gijs. Tweede van links echtgenoot Volker met zoon Sepp. © Volker Basse

Oldenzalers lopen ruim 7200 euro bijeen voor meningitis-stichting

ENSCHEDE/OLDENZAAL - Malou en Volker Basse uit Oldenzaal hebben zondag samen met vrienden en kennissen met een sponsoractie 7265 euro bij elkaar gelopen voor Nederlandse Meningitis Stichting tijdens de Enschede Marathon. Het paar uit Oldenzaal nam het initiatief voor de actie nadat hun zoon Gijs (3) kort voor de kerst van 2018 ernstig ziek werd door de meningokokkenbacterie.

Voor het leven van Gijs werd in die bange dagen gevreesd. Het jongetje, dat uiteindelijk in het ziekenhuis in Groningen volledig herstelde, liep zondagmiddag kerngezond rond bij de marathon. Hij zag hoe zijn ouders en circa twintig andere lopers, gehuld in speciale roze loopshirts van de meningitis-stichting, op verschillende afstanden de ruim 7200 euro bij elkaar wisten te lopen.

Hogere opbrengst

De opbrengst viel daarmee aanzienlijk hoger uit dan het streefbedrag van 6000 euro dat Malou en Volker Basse eerder deze week voor ogen hadden. met het geld kan de meningitis-stichting aan het werk met het vroegtijdig signaleren en bestrijden van hersenvliesontsteking. „En waarschijnlijk komt er nog wel wat bij”, aldus een tevreden Malou Basse zondagmiddag. „We komen al met al uit rond de 7500 euro, denk ik. Dat is een prachtig bedrag.”

Ondeugend

Malou Base liep zondag de halve marathon, echtgenoot Volker legde de 10 kilometer af. Vrienden en bekenden van het paar deden eveneens mee aan de halve marathon of de 10 kilometer.

Met zoon Gijs gaat het goed. Malou: „Hij en zijn broertje Sepp waren er bij vanmiddag, ze hebben genoten van de sfeer. Gijs houdt er waarschijnlijk niets aan over en springt weer vrolijk en ondeugend rond.”