Volledig scherm
Foto hoort bij Koffietijd, Het Weekend Van, Marco van Trigt, koffie, © gratis

Oldenzalers mogen op de
koffie komen bij college

OLDENZAAL - Letterlijk op de koffie komen bij burgemeester Patrick Welman en de wethouders Rob Christenhusz, Evelien Zinkweg en Alida Renkema?  Met ingang van volgende maand kan dat dankzij ‘Koffietied’, een maandelijks koffie-uurtje van het college van B en W.

Het concept van ‘Koffietied’ is heel simpel, vertelt Monique Meinders, hoofd communicatie van de gemeente Oldenzaal. „In totaal gaan we, verspreid over de gehele stad, acht speciale mokken uitdelen. Twee daarvan hebben we al uitgereikt. De ontvanger van zo’n mok wordt uitgenodigd om een keer koffie te komen drinken met het college.” Een idee dat elders in het land al met succes is uitgevoerd en dat Oldenzaal met ‘een eigen sausje’ heeft overgoten.

De échte verhalen

‘Koffietied’ wordt een keer per maand gehouden. Op de dinsdag vanaf 15.00 uur, aansluitend op de wekelijkse vergadering van B en W. Degene die de mok heeft ontvangen, mag de beker na het bezoek aan het stadhuis doorgeven aan een andere Oldenzaler. Met dit maandelijkse koffie-uurtje willen de gemeentebestuurders  nog meer de verbinding zoeken met de inwoners van de stad. „Het college wil graag de echte verhalen van de Oldenzalers horen”, benadrukt Meinders.