Volgens voorzitter Hans van Zuilekom komt het tekort van het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum eind dit jaar uit op 40.000 euro. Vanaf maandag 1 juni gaat het kleine museum weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens voorzitter Hans van Zuilekom komt het tekort van het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum eind dit jaar uit op 40.000 euro. Vanaf maandag 1 juni gaat het kleine museum weer open. © Lars Smook

Onderwijsmuseum Ootmarsum 1 juni weer open;
voorzitter voorziet verlies 40.000 euro

OOTMARSUM - De keus was niet zo moeilijk zegt voorzitter Hans van Zuilekom: of het Ootmarsumse onderwijsmuseum dicht laten tot de 1,5 meternorm niet meer nodig is of per 1 juni openen met inachtneming van de regels. „We hebben gekozen voor het laatste, want de financiële nood is nu al hoog.”      

„Niemand weet voor hoelang de 1,5 meternorm nog geldt. En anders zitten we helemaal met nul inkomsten”, verzucht Van Zuilekom. Inmiddels zijn in het kleine museum aan de Keerweer 2 al verschillende maatregelen getroffen. Zo is met passen en meten de routing door het museum aangepast. „Het is grotendeels eenrichtingsverkeer, zodat bezoekers elkaar zo min mogelijk tegenkomen. Alleen de hal is wat dat laatste betreft een knelpunt.”