Jan Reijnen in de tijd dat hij burgemeester van Oldenzaal was.
Volledig scherm
Jan Reijnen in de tijd dat hij burgemeester van Oldenzaal was. © Onbekende fotograaf / DTCT

Oud-burgemeester van Oldenzaal Jan Reijnen (93) overleden

OLDENZAAL - Oud-burgemeester Jan Reijnen van Oldenzaal is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Reijnen heeft zich in de jaren 70 met succes ingespannen voor de komst van de snelweg A1 en werd hij bij zijn afscheid van Twente ereburger van Oldenzaal.  

KVP-politicus Johannes Andreas Maria Reijnen (Kaatsheuvel, 3 februari 1927) was van 1969 tot en met 1976 burgemeester van Oldenzaal. Daarvoor was hij in de Eerste Kamer woordvoerder over binnenlandse zaken en woningbouwbeleid en burgemeester van de West-Friese gemeente Wervershoof. 

Heerlen

Hij spande zich in Oldenzaal in voor de doortrekking van de E8/A1 en was actief in de Europese gemeentenbeweging. Na Oldenzaal was Reijnen  tien jaar burgemeester van Heerlen en vervolgens voorzitter van de Raad van Toezicht en later bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP. 

Reijnen was getrouwd en kreeg twee kinderen. Hij werd in 1993 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De laatste jaren woonde hij in Vught.

Warme herinneringen

De bestuurder en politicus gaf altijd aan dat hij met zijn hele gezin met warme gevoelens terugkeek op zijn burgemeesterschap in Oldenzaal, waar hij dierbare herinneringen aan koesterde. 

Luchthaven

In die periode vervulde Reijnen bestuursfuncties in onder meer de Vereniging van exploitanten van Gasbedrijven in Nederland, de  Belangengemeenschap Twente - Oost Gelderland en de Raad van Commissarissen van de N.V. Luchthaven Twenthe. Ook was hij in Oldenzaal ambtenaar van de burgerlijke stand, van 22 augustus 1969 tot 18 november 1976.