Esther (links) en Jacqueline Kersten verloren hun halfzus Marie-José. Nu bakkeleien ze met de gemeente Oldenzaal over de afhandeling van de crematie, waar veel oud zeer door naar boven komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther (links) en Jacqueline Kersten verloren hun halfzus Marie-José. Nu bakkeleien ze met de gemeente Oldenzaal over de afhandeling van de crematie, waar veel oud zeer door naar boven komt. © Emiel Muijderman

Oude wonden rijten open na dood halfzus in Oldenzaal: ‘Waarom na al die jaren nog?’

OLDENZAAL/BORNE - Ze zijn drie van de ‘Vier van Beenen’. De oudste overleed afgelopen week in een hospice in Oldenzaal. De andere twee krijgen de rekening gepresenteerd. Van haar overlijden, maar vooral van hun nog steeds troebele familiegeschiedenis. „Alles wordt weer opengebroken.”

  1. Hoe een speurhond(je) in Oldenzaal ongetwijfeld heeft gezorgd voor samengeknepen billen en klotsende oksels
    PREMIUM
    column

    Hoe een speurhond(je) in Oldenzaal ongetwij­feld heeft gezorgd voor samengekne­pen billen en klotsende oksels

    Het zal vast even schrikken zijn geweest. Wil je net je schoolboek openslaan, drukt een politiehond zijn natte snuit tegen je rugtas. Weliswaar een cocker spaniël, die op het eerste gezicht nog geen vlieg kwaad lijkt te doen, maar toch. Er zullen dinsdag tijdens de controle naar drugs- en alcoholbezit op het Twents Carmel College aan de Leliestraat vast een aantal leerlingen met samengeknepen billen en een vleugje angstzweet onder de oksels op hun stoel hebben gezeten.