Volledig scherm
De sporters van het jaar, met helemaal links het padelteam dat sportploeg van het jaar in Oldenzaal werd. © Engelbert Heideman

Padelteam beste sportteam van Oldenzaal

OLDENZAAL - Amazone Marjolein Heuvelmans, zwemmer Dennis Kamps en het padelteam van Quick Tennis werden vrijdagavond de grote winnaars van het sportgala van Oldenzaal in zalencentrum Rouwhorst.

Sportief staat Oldenzaal z’n mannetje, zo bleek gisteravond eens te meer. En een beter platform konden de sporters zich niet wensen; het sportgala is niet meer weg te denken en mag ook nooit meer verdwijnen. De spotlights stonden overigens niet alleen gericht op de sporters zelf, maar ook op de mensen áchter de schermen, de vrijwilligers dus. Twee van hen kwamen op het podium. 

Namens de honderdjarige voetbalclub Quick’20 mocht bestuurslid Marcel Rosens de prijs van verdienste in ontvangst nemen uit handen van Jolanda Comello, voorzitter van de Stichting Sport Support, organisator van het sportgala. Huub Heitkamp, al sinds jaar en dag een allesdoener in de klootschietsport kreeg de vrijwilligersprijs. Heitkamp is onder andere voorzitter van de klootschietbond in deze regio en maakt ook deel uit van de selectiecommissie van het sportgala. 

Aanmoedigingsprijs

Zes kandidaten streden om de aanmoedigingsprijs. Uiteindelijk was het waterpoloster Kari Ankoné van OZ&PC en nu spelend voor Het Ravijn die de prijs uit handen van burgemeester Patrick Welman in ontvangst mocht nemen. Bij de jeugdsportploegen ging de Springgroep junioren dames B van Quick Gym er met de prijs vandoor. Het team wist in 2019 meerdere prijzen in de wacht te slepen op landelijk niveau. De prijs werd overhandigd door Bart van den Eijnde, sportformateur van Oldenzaal.

Sportvrouw

De prijs voor de beste sportvrouw van Oldenzaal werd uitgereikt door de winnaar van de persprijs Huub Heitkamp. Hij mocht de prijs overhandigen aan amazone Marjolein Heuvelmans, die naast een intensieve baan elke dag tijd vindt om zich bezig te houden met paardrijden om zo op het hoogst haalbare niveau mee te kunnen strijden om de prijzen.

Zwemkampioen

Bij de mannen was Dennis Kamps de beste volgens de jury. Uit handen van oud-handballer en -trainer Louis Smidt kreeg hij de prijs overhandigd. Kamps veroverde afgelopen jaar de nationale titel op de 200 meter rugcrawl langebaan.

Het heren padelteam van Quick Tennis & Padel mocht uit handen van wethouder sportzaken Rob Christenhusz de felbegeerde trofee van ‘Sportploeg van Oldenzaal’ in ontvangst nemen. Het team werd landskampioen in de hoogste categorie.

Publieksprijs

Traditiegetrouw werden aan het begin van het sportgala de nationale en internationale kampioenen die Oldenzaal rijk is gehuldigd. Burgemeester Welman zette alle (inter)nationale kampioenen uit de stad in het zonnetje. Ook mocht de burgemeester de publieksprijs uitreiken aan de winnaar die via Facebook de meeste stemmen had vergaard. De publieksprijs ging naar voetbalster Anna Nassette van FC Twente.

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.