Emeritus-pastoor Theo van der Sman gaat per 1 juni aan de slag in de vijf geloofsgemeenschappen van de Plechelmusparochie. In zijn huidige woonplaats Hasselt is hij in zijn vrije tijd onder meer toezichthouder voor Natuurmonumenten.
Volledig scherm
Emeritus-pastoor Theo van der Sman gaat per 1 juni aan de slag in de vijf geloofsgemeenschappen van de Plechelmusparochie. In zijn huidige woonplaats Hasselt is hij in zijn vrije tijd onder meer toezichthouder voor Natuurmonumenten. © Freddy Schinkel

Pastoor Theo van der Sman (70) aan de slag in de Plechelmusparochie Oldenzaal

OLDENZAAL - Emeritus-pastoor Theo van der Sman (70) gaat per 1 juni aan de slag in de Plechelmusparochie. Hij versterkt twintig uur per week het pastorale team van pastoor Bernard Reerink.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Wethouder Moorman blij met advies 3-jarige brugklas: 'Zorgt voor minder kansenongelijkheid'
  Play

  Wethouder Moorman blij met advies 3-jarige brugklas: 'Zorgt voor minder kansenonge­lijk­heid'

 2. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst