Volledig scherm
Spoedpost in Oldenzaal © Carlo ter Ellen

Patiënten strijden mee voor behoud spoedpost in Oldenzaal

OLDENZAAL - Oldenzaler Wim Gaalman heeft het Patiëntencollectief Noordoost Twente in het leven geroepen. Inmiddels hebben meer dan 5000 patiënten zich gemeld als deelnemer.

Doel van het gloednieuwe platform is tweeledig, uitstel van een besluit over de huisartsen spoedpost in Oldenzaal en druk uitoefenen op zorgverzekeraar Menzis en het MST-ziekenhuis om samen met de huisartsen naar een oplossing te zoeken voor instandhouding van de spoedpost Oldenzaal.

Krachtig signaal

Het Patiëntencollectief moet de druk op de huisartsen vergroten, zegt Gaalman. „De politiek van de drie Noordoost-Twentse gemeenten heeft zich ook tegen sluiting van de spoedpost uitgesproken, maar ik ben bang dat daar niet zoveel meer mee gebeurt. Een platform van 10.000 patiënten waar ik op reken, is in mijn ogen een veel krachtiger signaal dan dat van de politiek.”

De eerste ‘overwinning’ heeft Gaalman al binnen. Op 8 oktober, twee dagen voor de allesbeslissende stemming door de huisartsen, zit hij om tafel met de directie van de huisartsenpost. „Dan doe ik namens 10.000 patiënten een dringend beroep op de directie het besluit over de spoedpost van de agenda te halen.”

Groei

Zoals bekend besluiten de huisartsen uit Twente Oost donderdag 10 oktober of de spoedpost Oldenzaal open blijft. Doordat de steun van het MST aan de spoedpost wegvalt is de kans groot dat de spoedpost sluit. De huisartsen zelf beslissen daarover. Gaalman heeft de hoop dat dat besluit wordt uitgesteld. „Omdat ik denk dat de steun van 10.000 van de 80.000 patiënten van de Noordoost-Twentse huisartsen flink wat gewicht in de schaal legt.” De aantal leden van het platform groeit snel, meldt Gaalman. „In heel Noordoost-Twente wil men de spoedpost open houden.”

www.behoud-huisartsenpost-oldenzaal.nl

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.