Volledig scherm
De door de Duitse politie in beslag genomen drugs, afkomstig van twee Poolse smokkelaars. © politie Bad Bentheim

Politie pakt Poolse drugssmokkelaars op bij grens De Lutte

BAD BENTHEIM - De Duitse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee drugssmokkelaars gepakt. Het duo had een bonte mix aan verschillende soorten drugs bij zich.

De twee Poolse mannen, 20 en 22 jaar, werden rond 03.00 uur aangehouden nabij de Nederlands-Duitse grens. Zij werden door surveillerende agenten gesignaleerd in hun personenauto, die de verdachten op een parkeerplaats langs Autobahn 30 hadden neergezet.

Veel soorten drugs

In de wagen troffen de agenten van het korps Bad Bentheim een pakket aan met 658 gram marihuana, 318 ecstasy-tabletten, 170 gram paddo’s, een ampul met circa 10 ml testosteron en 100 anabolica-tabletten. Ook werd een riem met daaraan een boksbeugel in beslag genomen. De drugs hebben een straatwaarde van circa 11.000 euro. De twee mannen zijn overgebracht naar Essen en daar vastgezet.

Valse papieren

Donderdagmiddag vatte de grenspolitie ook al een automobilist met drugs in de kraag. Het ging om een 33-jarige Serviër die een vervalst identiteitsbewijs en een vals rijbewijs bij zich had. Daarop besloot de politie de auto te doorzoeken. Er werden drie gram marihuana en 700 gram paddo’s gevonden. Na het betalen van een boete van 500 euro mocht de man weer gaan.

Samenwerking

Het grensoverschrijdende politieteam is een samenwerkingsverband van de Koninklijken Marechaussee, politie-eenheid Oost-Nederland, en regionale politiekorpsen uit Hannover, Osnabrück en Borken. Inzet is het tegengaan van grensoverschrijdende delicten zoals mensenhandel, witwassen en drugssmokkel.