Volledig scherm
Ingang spoedpost huisartsenhulp Oldenzaal. De spoedpost dreigt te verdwijnen. © Carlo ter Ellen DTCT

Politiek massaal in de bres voor spoedpost Oldenzaal

OLDENZAAL/ZWOLLE - Ook de provincie Overijssel maakt zich grote zorgen over de toekomst van de huisartsen spoedpost in Oldenzaal. Woendagmorgen drong een groot aantal partijen aan op uitstel van het besluit over de spoedpost.

Statenlid Bouwien Rutten (CDA) stelde woensdag namens CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie en Forum voor Democratie vragen over de ontwikkelingen rond de spoedpost, gevestigd in het gebouw van het MST in Oldenzaal. „Voor de zomer hebben we hier al met de wethouders over gesproken”, meldde gedeputeerde Roy de Witte in antwoord op de mondelinge vragen. „Toen lag het huidige plan al op tafel.”

De Witte liet doorschemeren dat de provincie zich niet zomaar neerlegt bij sluiting. „Het is belangrijk dat cruciale zorgvoorzieningen voor handen zijn, ook voor inwoners van Noordoost Twente.”

Verbreding van functies

De gedeputeerde ziet mogelijkheden de spoedpost te behouden als verbinding wordt gelegd met de rest van het gebouw van het MST in Oldenzaal. De leegstand in dat gebouw is groot. „We willen kijken naar verbreding van functies, met niet alleen de spoedpost in het gebouw. Maar het MST moet daar het initiatief in nemen. Donderdag spreken we daarover met zorgverzekeraar Menzis, huisartsen, MST en de gemeenten in Noordoost Twente.”

Beslissing

Met de oproep tot uitstel sluit de provincie zich aan bij de gemeenteraden van de drie betrokken gemeenten. Die riepen eerder al op tot uitstel van het besluit over de spoedpost. Door tijd te winnen kan gezocht worden naar een goede oplossing. Daardoor wordt de politieke druk op de huisartsen verder vergroot. De huisartsen die beslissen op 10 oktober over het voortbestaan van de Oldenzaalse spoedpost.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.