Volledig scherm
Andrea Kasteel en Frederike Terhaar krijgen de prijs uit handen van Hedwig de Bruijn, voorzitter Kunst in de Etalage. © Eline van den Brink

Prijzen voor kunstenaars en ondernemers tijdens Kunst in de etalage Oldenzaal

OLDENZAAL - Op de laatste dag van Kunst in de Etalage in Oldenzaal zijn tijdens de kunstmarkt de jaarlijkse prijzen ‘beste match kunstenaar-ondernemer’ uitgereikt.

De vakjury koos voor Kasteel Mode, die kunstenaressen Frederike Terhaar Sive Droste en Merel Naafs in de etalage had. De jury prees de bronzen kunstwerken van Frederike Terhaar Sive Droste. ,,Ze lijken op geheel natuurlijke wijze in de etalage geplaatst; dieren met hooi en voer alsof ze er thuishoren. Wroetend en scharrelend laten ze zich omgeven door de etalagefiguren met mode in aardetinten en antracietgrijs”

Sterk geheel

Een mooi contrast met de foto’s van Merel Naafs, vond de jury. ,,Vissen zijn op artistieke wijze in beeld gebracht in een omgeving die niet bij hen past. De kleuren van de kleding in de etalage versterken ook hier de kunst.”
De volledige etalage geeft een sterk geheel, aldus de jury. ,,Er is samenhang en contrast, spanning, verwondering en vervreemding. Dit alles op een natuurlijk ogende wijze.”

Publieksprijs

Het publiek was het meest onder de indruk van de combinatie Tasche Mode en kunstenares Aiwa Froeling. Het winkelend publiek mocht drie weken lang stemmen. Ook de publieksprijs werd zondag uitgereikt.

Volledig scherm
Marianne Slot (Tassche Mode) en Aiwa Froeling kregen de publieksprijs. © Eline van den Brink.