Volledig scherm
De WBO wil vier woningen aan de Glindestraat slopen. © Robin Hilberink

PvdA Oldenzaal wil opheldering over kwestie Glindestraat

OLDENZAAL - Wie heeft het initiatief genomen om  mee te werken aan het plan van supermarkteigenaar Björn Kuipers? Dat vraagt de PvdA zich af in een brief gericht aan het college van B en W. 

Was het de gemeente Oldenzaal of juist WBO Wonen, die voorstelde de vier woningen aan de Glindestraat te slopen ten behoeve van de aanleg van een parkeerplaats? Uit een artikel dat afgelopen week in deze krant verscheen bleek dat beide partijen naar elkaar wezen.

Initiatief voor sloop

De fractie van de PvdA wil weten wie de bal aan het rollen bracht. In de brief vraagt zij het college onder meer wanneer het initiatief voor sloop genomen is en op welke wijze dat tot stand is gekomen. Ook wil zij antwoord op de vraag wie er betrokken waren bij het eerste contact met de gemeente over deze kwestie. 

Parkeeroverlast 

In de schriftelijke vragen wijst de PvdA ook op de parkeerdruk en klachten over onveiligheid rondom de Jumbo supermarkt aan de Deken Scholtenstraat. Een  parkeeronderzoek, uitgevoerd door adviesbureau Goudappel Coffeng, bevestigt de hoge parkeerdruk.

De fractie vraagt het college om inzage in het aantal klachten, die sinds 2015 bij de gemeente zijn binnen gekomen en welke overleggen hierover hebben plaats gevonden tussen de WBO en Kuipers.