Omdat er op Hemelvaartsdag veel drukte wordt verwacht op de recreatieparken van de Regio Twente is onder meer Het Hulsbeek in Oldenzaal die dag niet toegankelijk voor dagrecreatie.
Volledig scherm
Omdat er op Hemelvaartsdag veel drukte wordt verwacht op de recreatieparken van de Regio Twente is onder meer Het Hulsbeek in Oldenzaal die dag niet toegankelijk voor dagrecreatie. © News United / Rick Bouwhuis

Recreatiepark Het Hulsbeek op Hemelvaartsdag dicht vanwege verwachte drukte

OLDENZAAL - In verband met de verwachte grote toeloop is er op Hemelvaartsdag geen dagrecreatie mogelijk op Het Hulsbeek. Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden) zijn die dag wel geopend. 

Het binnenterein van Het Hulsbeek, dat de zonneweides, de stranden en de visvijver omvat, is die dag niet toegankelijk voor bezoekers. Ook de parkeerplaatsen 1 tot en met 5 worden afgesloten. Grote aantallen bezoekers op deze populaire plek past volgens de Regio Twente niet bij de maatregelen die nu zijn genomen ter bestrijding van het coronavirus. In overleg met de gemeenten en de Veiligheidsregio Twente is daarom besloten het park op donderdag 21 mei niet open te stellen.

De doorgaande weg over Het Hulsbeek (Oude Almeloseweg) blijft wel open voor automobilisten en fietsers. Fietsers kunnen ook het doorgaande fietspad blijven gebruiken. Recreatief wandelen en fietsen op het park zelf is op Hemelvaartsdag echter niet toegestaan en hierop zal ook worden toegezien.

Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden) zijn wel gewoon open, en de ondernemingen daar ook. Wel gelden de bekende, aangescherpte coronamaatregelen. „Per gemeente is de handhavingscapaciteit anders”, legt Denick Scholten uit, parkmanager van Het Rutbeek. „In Oldenzaal is die beperkt, Enschede en Wierden hebben dat niet.” Volgens Scholten hebben het Rutbeek en Het Lageveld minder last van overlast. 

Of er geen verplaatsing komt, nu alleen Het Hulsbeek dicht gaat? Scholten verwacht van niet. „Het is lokaal publiek, de parken liggen ver uit elkaar. Mensen uit Oldenzaal gaan niet zo snel naar Het Rutbeek.”

Stapje voor stapje

Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal geeft aan dat het initiatief voor deze maatregel van de Regio Twente kwam: „We zitten nu in een enorm lastige fase. Het wordt allemaal wat losser en dat snap ik ook wel. Maar dat levert ook vragen op. De situatie nu is heel anders dan die van een aantal weken geleden. We staan steeds meer toe, maar het gaat stapje voor stapje. De ervaringen van de afgelopen weken tellen daarbij ook mee. Het Hulsbeek was op Hemelvaartsdag altijd een evenementenlocatie en daarmee was het ook overzichtelijk. Nu er geen evenement kan worden gehouden, is dat niet meer het geval.”  

Poll

Recreatiegebied Hulsbeek dicht op Hemelvaartsdag vanwege verwachte drukte

  • Goed besluit, als dit fout gaat zijn we namelijk weer terug bij af (51%)
  • Betuttelend, mensen zijn zelf verantwoordelijk genoeg om voldoende afstand te nemen (22%)
  • En de woonboulevards dan? Daar is het elk weekend veel te druk (27%)
4290 stemmen
  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.