Volledig scherm
De huidige, ietwat desolate aanblik, van het winkelcentrum © Robin Hilberink

Renovatie winkels op De Thij in Oldenzaal eind juni klaar

OLDENZAAL - Albert Heijn opent eind februari de gerenoveerde en uitgebreide supermarkt in winkelcentrum De Thij in Oldenzaal. De gemeente pakt de openbare ruimte gefaseerd aan.

De herinrichting van winkelcentrum De Thij nadert haar voltooiing. Aan de achterzijde wordt nu nog hard gewerkt aan de uitbreiding van de winkel. De facelift van de kleinere winkels is klaar.

Kosten: 1,9 miljoen euro

De gemeente begint nu met de herinrichting van de openbare ruimte. Deze klus wordt uitgevoerd door TWW (Twentse Weg- en Waterbouw) en kost 1,9 miljoen euro. De werkzaamheden duren ongeveer een half jaar en worden gefaseerd uitgevoerd.

Als eerste wordt de Willem Dingeldeinstraat aangepakt en voorzien van een nieuwe riolering en een nieuw wegdek. In de volgende fase volgen de achterkant van de winkels en de inrichting van het plein aan de voorkant. Naar verwachting kan in april worden begonnen met de laatste fase, de herinrichting van van de Johanna van Burenlaan.

Groene inrichting

Hier wordt veel aandacht geschonken aan een groene inrichting. Evenals op andere openbare ruimten in de stad wordt ook in de Thij waar mogelijk ingespeeld op de klimaatverandering. Niet alleen met meer bomen en minder bestrating maar ook op het gebied van waterbeheersing.

Zo wordt in de Thij bij hevige regenbuien het overtollige water opgevangen in een bassin dat bestaat uit blauwe, holle kratjes in de grond. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn zowel de opknapbeurt van het winkelcentrum als de inrichting van de openbare ruimte medio volgend jaar klaar.

Woensdag is een bijeenkomst voorafgaand aan de aanvang van het werk aan de openbare ruimte.