Volledig scherm
Een deel van de Rondweg Oldenzaal gaat op de schop © Provincie Overijssel

Rondweg Oldenzaal drie weekenden dicht

OLDENZAAL - De Rondweg Oldenzaal gaat vanaf volgend week drie weekeinden achter elkaar dicht. Op vrijdag 28 juni wordt gestart met het onderhoud aan het asfalt op een deel van de N342.

De rioleringswerkzaamheden van de gemeente Oldenzaal aan de Dr. Ariënsstraat en de Prof. Aalbersestraat zijn voor de provincie Overijssel aanleiding om het onderhoud aan het asfalt, asfaltering met geluidsreducerend asfalt, van de verdiepte rondweg N342 gelijktijdig uit te gaan voeren.

Overlast beperken

De uitvoering van het onderhoud aan de verdiepte rondweg N342 wordt door de gemeente Oldenzaal begeleid. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt ervoor gekozen om de werkzaamheden aan de N342 in de weekenden uit te voeren. De werkzaamheden tussen de aansluiting met de Graveneslaan en de rotonde met de Essenlaan starten het laatste weekend van juni waarbij in drie aaneengesloten weekenden dit wegvak wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Het gaat om de weekenden van 28 juni tot en met 1 juli, 5 tot en met 8 juli en het weekend van 12 tot en met 15 juli. Het wegvak is dan afgesloten van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Doordeweeks is het wegvak gewoon open.

Rioolvervanging

De aanleiding voor de onderhoudswerkzaamheden is de rioolvervanging in de Dr. Ariënsstraat en de Prof. Aalbersestraat. Het huidige gemengde riool wordt vervangen door een vuilwaterriool en een schoonwaterriool, waarna deze straten opnieuw worden ingericht. Ook worden er wadi’s aangelegd in de Stadsweide voor het opvangen, bergen en afvoeren van regenwater, afkomstig uit de stad.

Om het stedelijk water naar de waterberging in de Stadsweide te leiden, gaat de riolering onder de provinciale weg N342 door. Om het riool onder de N342 door te leggen is er een wegafsluiting van dit wegvak nodig.