Volledig scherm
Scholencomplex De Essen © Stephan Scheper

Scholencomplex De Essen in Oldenzaal krijgt eindelijk opknapbeurt

OLDENZAAL - Het achterstallig onderhoud op scholencomplex De Essen wordt eindelijk aangepakt. Het college van B en W maakt hiervoor een bedrag vrij van 9,5 ton.  

Er is veel te doen geweest over het schoolgebouw aan de Oosterikweg, waarin De Esch (katholiek) en De Linde (openbaar) zijn gehuisvest. Het pand stond eerder op de planning voor een forse renovatie, maar door de gestegen bouwkosten werd dit plan in de ijskast gezet. Wethouder Rob Christenhusz beloofde dat er op korte termijn een plan zou komen, waarin de grootste knelpunten op het gebied van veiligheid en hygiëne worden aangepakt. 

Schilderwerk 

Dat plan is er nu en omhelst de aanpak van noodzakelijk achterstallig onderhoud, zoals schilderwerk, vervangen van de zonwering, schoonmaken van het pand, herstel van het voegwerk, renovatie van het sanitair en het oplossen van vochtproblemen. Het college van B en W wil hiervoor een bedrag van 9,5 ton beschikbaar stellen. De werkzaamheden worden volgend jaar uitgevoerd.

Huisvestingsplan

De voorgenomen grootschalige renovatie en verduurzaming van het complex laat dus nog even op zich wachten, ondanks de subsidie die de gemeente van het rijk heeft gekregen voor het aardgasvrij maken van het pand. De gemeente hoeft dit bedrag van 350.000 euro niet terug te storten, maar mag zij gebruiken voor andere duurzaamheidsmaatregelen in schoolpanden.

Wat er nu met het complex aan de Oosterikweg gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het wachten is op het integraal huisvestingsplan onderwijs. Dit document verschijnt in de eerste helft van 2020 en omvat een visie voor de lange termijn met betrekking tot de huisvesting van scholen.