Zodra de provincie heeft ingestemd, wordt begonnen met de sloop van vier woningen aan de Glindestraat. Het vrijkomende terrein moet parkeerplaatsen bieden voor de klanten van de tegenoverliggende Jumbo-supermarkt.
Volledig scherm
Zodra de provincie heeft ingestemd, wordt begonnen met de sloop van vier woningen aan de Glindestraat. Het vrijkomende terrein moet parkeerplaatsen bieden voor de klanten van de tegenoverliggende Jumbo-supermarkt. © Annina Romita

Sloop van woningen aan Glindestraat in Oldenzaal kan bijna beginnen

OLDENZAAL - Met de sloop van de woningen aan de Glindestraat zelf moet nog even worden gewacht tot het moment dat de provincie hiervoor alle lichten op groen heeft gezet. In afwachting van dat moment wordt al wel  begonnen met de afbraak van de bijgebouwen en met de asbestsanering. 

Als de raad akkoord gaat met de aangevraagde wijziging van het bestemmingsplan wordt de vrijkomende grond door WBO Wonen verkocht aan supermarkt-eigenaar Björn Kuipers. Die is van plan om daar extra parkeerplaatsen te creëren voor zijn Jumbo-vestiging aan de Deken Scholtenstraat. Zoals deze krant eerder meldde, stuitte sloop van de woningen op grote bezwaren van de familie Pisano, een van de betrokken huurders. Na lang onderhandelen wist de woningcorporatie een akkoord te bereiken met de familie Pisano, die elders een vervangende woning kreeg aangeboden.

‘Ons deel van de afspraak nagekomen’

WBO-directeur Dick Mol geeft aan dat voor de sloop van de woning geen vergunning aangevraagd hoefde te worden. Op dit moment wordt volgens hem gewerkt aan de laatste afstemming met de provincie over flora en fauna gerelateerde zaken. Het wachten is nu op de resultaten van een onderzoek naar de verkeersdruk in de wijk, die nog besproken worden in de gemeenteraad. Mol ziet de uitkomsten van dat onderzoek vol vertrouwen tegemoet: „Natuurlijk is er sprake van overlast in de buurt. De raad heeft ons gevraagd om eruit te komen met de huurders. Wij hebben ons deel van de afspraak gerealiseerd waardoor er geen belemmering meer is om nog langer te wachten met de sloop.”

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.