Stadsprins Rob over afblazen optocht in Oldenzaal: ‘Dit is een enorme tegenslag’

OLDENZAAL - ‘Het is een enorme tegenslag, waar we allemaal niks aan kunnen doen’. Dat zei Rob Hofland, de stadsprins van Oldenzaal, zondag in zijn toespraak in het gemeentehuis over het niet doorgaan van de carnavalsoptocht. 

De jubileumprins van de Boeskoolstad werd zondagochtend om vijf over acht gebeld door Peter Velner, voorzitter van de optochtcommisie, met de mededeling dat het vanwege de weersomstandigheden niet verantwoord zou zijn om de optocht door te laten gaan. „En dan word je toch wel even stil”, zei Hofland.  

Zuur voor wagenbouwers 

Hij zei het bijzonder zuur te vinden voor  de bouwers van de praalwagens, de mensen die de carnavalspakken hebben genaaid en voor iedereen die druk bezig is geweest met de voorbereidingen voor de optocht. „Maar laten we dat doen waar we al 66 jaar fantastisch groots doen en dat is carnaval vieren”, sloot Hofland zijn toespraak af. 

Golfoorlog

Hofland is niet de eerste stadsprins, die niet op zijn praalwagen kan genieten van de carnavalsoptocht. De optocht ging in 1991, het jaar waarin Gerrit Seiger stadsprins was, ook niet door in verband met de Golfoorlog. Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes voerde destijds de veiligheid als reden aan voor het afblazen van het evenement evenals het feit dat omliggende gemeenten niet deelnamen aan de optocht. 

Stadsprins Rob spreekt de carnavalisten toe in het gemeentehuis
Volledig scherm
Stadsprins Rob spreekt de carnavalisten toe in het gemeentehuis © Anne Loohuis