De stichting Onderwijsbegeleiding brengt nu ook in Oldenzaal en Losser studenten in contact met leerlingen uit gezinnen die het niet zo breed hebben en vastlopen op school.
Volledig scherm
PREMIUM
De stichting Onderwijsbegeleiding brengt nu ook in Oldenzaal en Losser studenten in contact met leerlingen uit gezinnen die het niet zo breed hebben en vastlopen op school. © Wim van der Boom

Studenten helpen ‘arme’ leerlingen uit Oldenzaal en Losser die vastlopen op school

OLDENZAAL/LOSSER - Als ze de klas binnenlopen, worden ze verwelkomd met koekjes en fris. Mobieltjes zijn taboe en in het lokaal wordt slechts gefluisterd. Vanaf deze maand krijgen ook in Oldenzaal en Losser leerlingen uit gezinnen die het niet zo breed hebben en vastlopen op school, een steuntje in de rug van studenten.

Het gaat om een langlopend project van de stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland, bestemd voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en de hoogste groep van het basisonderwijs. Het project ‘Sociale integratie jongeren en hun ouders’ richt zich op jongeren van 8 tot 18 jaar uit gezinnen die moeten rondkomen van een bedrag tot 120 procent van het minimum inkomen. Ze lopen door verschillende oorzaken op school vast en krijgen thuis niet de steun die nodig is. De ouders worden er ook bij betrokken.