Volledig scherm
PREMIUM
De binnenstad van Oldenzaal © Annina Romita

Te weinig animo: winkels in Oldenzaal maandag niet open

OLDENZAAL - Het initiatief om Oldenzaal als winkelstad dit weekend vier dagen achtereen in de schijnwerpers te zetten, heeft het niet gehaald. Vooral de openstelling op tweede paasdag bleek voor een aantal ondernemers een te groot struikelblok. 

Aan het enthousiasme van Frank Hermelink (Huppeldepop) en Rick Arts (De Zuivelhoeve) heeft het zeker niet gelegen. Beide ondernemers zagen het commerciële paasoffensief al helemaal voor zich. Alle winkels open op Goede Vrijdag, zaterdag een warenmarkt en funshopping tot 17.00 uur, zondag een hoogmis in de basiliek en alle musea open en tenslotte een koopzondag eventueel gecombineerd met een warenmarkt.

Om deze actie tot een succes te maken, moeten alle ondernemers ‘zin uitstralen, zich voor 200 procent inzetten en alle winkels Pasen (geel, groen en wit) uitstralen’. 

Tot in detail

Het plan was tot in detail uitgewerkt. Met een aftrap in de vorm van een paasontbijt en een afsluiting met paasbier en bitterballen. „Af en toe heeft de stad een impuls nodig. Dat Oldenzaal weer eens goed op de kaart wordt gezet. Daarom dachten we: laten we iets unieks bedenken. Op tweede paasdag of kerstdag hebben we zoiets nog nooit gedaan. De Duitsers hebben deze dagen veel vrij en vervelen zich bijna dood. Het bourgondische imago van Oldenzaal, met zijn gezellige terrassen, dat past goed bij de Duitsers”, vertelt Arts.