Twee arrestaties na gewapende overvallen in Oldenzaal

VideoOLDENZAAL - De politie heeft dinsdag twee verdachten gearresteerd na twee gewapende overvallen in Oldenzaal afgelopen weekend. In verband met het onderzoek kan de politie Oldenzaal verder niks kwijt over de identiteit van de verdachten. 

De overvallen vonden beide plaats in de wijk De Essen, binnen een tijdsbestek van twee dagen. Vrijdag 3 mei liep een gewapende jongen het tankstation aan de Essenlaan binnen, maar tot een daadwerkelijke overval kwam het niet. Doordat een medewerker het veiligheidsglas dichttrok sloeg de dader zonder buit op de vlucht. Een getuige zag de jongen wegrennen richting de Akkerkers. 

Overeenkomsten

Een dag later was het raak bij cafetaria Videosnack aan het Kloosterland. Opnieuw was een jonge jongen de dader, naar schatting zo'n zestien jaar oud. De politie liet gelijk weten dat er de nodige overeenkomsten zijn tussen de overvallen. In beide gevallen gaat het om een jonge dader met een vuurwapen. Er werd daarom rekening mee gehouden dat het om dezelfde persoon gaat. 

Onduidelijk is nog of de twee aangehouden mannen hetzelfde duo is dat na de mislukte overval op het tankstation aan de Essenlaan door een getuige werd gezien.

Volledig scherm
Het tankstation aan de Essenlaan dat vrijdagavond werd overvallen. © Dennis Nengerman | News United
  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.