Volledig scherm
Vorst Bart IV (Iepma) en zijn tweelingbroer Lars van de Blaanke Boeskeulkes in Oldenzaal. © Blaanke Boeskeulkes

Tweeling aan roer bij Blaanke Boeskeulkes in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een ééneiige tweeling aan het roer bij de Blaanke Boeskeulkes. In een volle zaal Ter Stege presenteerde Bart Iepma zich op nieuwjaarsavond als de nieuwe vorst van de jongerencarnavalsvereniging.

Hij koos zijn broer Lars als sik. Vorst Bart IV is 23 jaar, werkt bij Prescan en woont samen met zijn vriendin Quirien. Sik Lars studeert HBO verpleegkunde aan het Saxion in Enschede. Beide mannen zijn werkend lid, vorst Bart zit in de feestcommissie, Lars in de P en P-commissie. De lijfspreuk van de twee is origineel: ‘Spiegeltje spiegeltje aan de wand, dit joar zeet ie dubbel in het Blaanke Boeskoollaand!’

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.