De cover van het voorjaarsnummer van Zilver Magazine.
Volledig scherm
De cover van het voorjaarsnummer van Zilver Magazine. © Zilver Magazine

Twents tijdschrift voor 65-plussers gaat thuisbezorgen: ‘Onze lezers mogen de deur niet uit’

HENGELO/OLDENZAAL - Wat doe je in deze coronatijd als je een magazine uitgeeft met als doelgroep 65-plussers? En het grootste deel van je oplage ligt normaal in de winkel? Precies, dan ga je thuisbezorgen.

Zilver Magazine, dat haar hoofdkantoor in Oldenzaal heeft, telt een kleine 600 abonnees die het tijdschrift sowieso thuis ontvangen. Maar een groot deel van de oplage belandt in de schappen van boekenwinkels in Twente. 

Ruim 7.000 

Quote

Mensen mogen de deur niet meer uit, of doen er beter aan dat niet te doen. Vooral voor de oude mensen maken we deze keuze

Gijs Eijsink, redacteur

„De wintereditie kende een oplage van 7.500 bladen. En die was uitverkocht”, zegt redacteur Gijs Eijsink. Maar aangezien de doelgroep 65-plussers uit Twente betreft, ontkomt de uitgever van het blad er niet aan om de gehele oplage van de voorjaarseditie grotendeels thuis te bezorgen.

„Onze lezers zitten in de risicogroep. Mensen mogen de deur niet meer uit, of doen er beter aan dat niet te doen. Vooral voor de oude mensen maken we deze keuze”, zegt Eijsink. 

Ook bij bejaardencentra 

Mensen die geen familieleden of kennissen hebben die het recent verschenen voorjaarsnummer bij een verkooppunt op kunnen halen, kunnen een e-mail sturen naar verkoop@zilvermedia.nl. Zilver Magazine regelt vervolgens de bezorging van het tijdschrift, dat 2,95 euro kost.

„En het is goed om erbij te melden dat de hoofden van verpleeghuizen, bejaardencentra en ziekenhuizen via dat e-mailadres ook contact kunnen opnemen met de uitgeverij.”

Genoeg bezorgers

Of er voldoende capaciteit is voor extra bezorging? Daarover maakt Eijsink zich geen zorgen. „We kunnen het aan. We verdelen het over de regio en hebben overal onze bezorgers. Zelf neem ik Hengelo voor mijn rekening. En we hebben ook nog een aantal vrijwilligers die we kunnen inzetten.”