Unieke Gregoriaanse mis in Oldenzaal

VideoOLDENZAAL - In de imposante Plechelmusbasiliek klonken gisteren aan het eind van de middag louter Gregoriaanse liederen. Een zeldzaamheid, want het gregoriaans is aan het verdwijnen.

 Cabaretier Herman Finkers bedacht daar drie jaar geleden iets op. Hij organiseerde in de basiliek in Oldenzaal het succesvolle Gregoriaans experiment Missa in Mysterium. Dat leidde tot zoveel positieve reacties dat Finkers gisteren op diezelfde locatie in herhaling trad met een mis, waarbij de bezoekers wederom konden genieten van uitsluitend Gregoriaanse muziek. Het toegestroomde publiek luisterde aandachtig naar de eenstemmige kerkmuziek en naar Finkers, die de rol van lector vervulde. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.