Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe binnenplein van winkelcentrum In den Vijfhoek © SUM Architecten

Verbouwing van De Vijfhoek in Oldenzaal begint in september

OLDENZAAL - Naar verwachting wordt in september begonnen met de verbouwing van winkelcentrum In den Vijfhoek. Dat staat in een memo gericht aan de gemeenteraad over de ontwikkelingen in de Oldenzaalse binnenstad.

In het memo aan de gemeenteraad is te lezen dat het nu alleen nog wachten is op de vergunningverlening. En dat kan pas als de contracten zijn getekend voor de grondruil ten behoeve van de uitbreiding van de winkel van Action en de realisatie van de doorsteek vanuit de Deurningerstraat richting de Hofstraat en de Langestraat.

Action

De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium, waardoor de vergunning volgens de gemeente naar verwachting snel zal worden verleend. De kabels en leidingen op de plek waar de vestiging van Action wordt uitgebreid zijn inmiddels wel gelegd en het straatwerk wordt daar hersteld.

Postkantoor

Tot de ontwikkelingen in de binnenstad hoort ook het gebied rondom de Langestraat. De sloop van het voormalige postkantoor aan de Langestraat, waar in maart mee is begonnen, is bijna klaar. De ondergrondse kelder blijft voorlopig nog wel intact om te voorkomen dat er in de omliggende omgeving schade optreedt.

Plannen

Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) is begonnen met het ontwikkelingen van plannen op die locatie. Dat doet de ontwikkelaar in samenwerking met de gemeente Oldenzaal, de plaatselijke ondernemers, Unibail-Rodamco Westfield (eigenaar van In den Vijfhoek) en corporatie WBO Wonen (eigenaar van woningen boven De Vijfhoek). Het is nog niet bekend hoe het gebied rondom de Langestraat er straks exact uit komt te zien.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.