Joris Sprangers (WBO Wonen ) en Jeroen Buitenweg ( gemeente Oldenzaal ) staan bij een wadi die het regenwater opvangt om verdroging grond te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Sprangers (WBO Wonen ) en Jeroen Buitenweg ( gemeente Oldenzaal ) staan bij een wadi die het regenwater opvangt om verdroging grond te voorkomen. © Reinier van Willigen

Verzakking van huizen door droogte: in Noordoost-Twente maken ze zich nog geen zorgen

OLDENZAAL - Door droogte dreigen steeds meer woningen te verzakken. Om een indicatie te krijgen van het risico op problemen konden huiseigenaren tot voor kort een funderingslabel opvragen. De uitkomsten leidden tot veel onrust. Van paniek is in deze regio vooralsnog geen sprake. „Het is echt niet zo dat heel Oldenzaal verzakt.”

 1. Lenen Twentse ‘baasjes’ hun hond uit tijdens avondklok? ‘Heb wat aanbiedingen gekregen’
  PREMIUM
  Geluiden van de straat

  Lenen Twentse ‘baasjes’ hun hond uit tijdens avondklok? ‘Heb wat aanbiedin­gen gekregen’

  Op jezelf teruggeworpen door corona. Voor menigeen is het aanleiding om een hond aan te schaffen. Voor de gezelligheid. Werkt het zo? Aileen Slot ging het, met een mogelijke avondklok op komst, na in een Oldenzaals parkje. En, zijn baasjes bereid hun viervoeter uit te lenen, zodat een avondwandelingetje er ook voor een ander in zit? „Die uitzondering is er niet om misbruik van te maken.”
 1. Bruls over dreiging rellen: 'We moeten het hoofd koel houden'
  Play

  Bruls over dreiging rellen: 'We moeten het hoofd koel houden'

 2. Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'
  Play

  Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'