Volledig scherm
PREMIUM
Remi Nieuwenhuis, eigenaar recreatiepark Eureka. © Reinier van Willigen

Villapark Eureka gaat mensen met beperking vakantie op maat aanbieden

DEURNINGEN - Eigenaar Remi Nieuwenhuis (61) van bosvillapark Eureka hoopt komend jaar de eerste schop in de grond te steken voor de bouw van acht luxe vakantiehuizen plus een centraal centrumgebouw op zijn terrein. De Welkomhuizen zijn bedoeld om mensen met een beperking een vakantie op maat aan te bieden.

„Het wachten is op de definitieve vergunning van de gemeente. Op dit moment wordt de brandveiligheid onderzocht, maar dat het doorgaat staat vast”, aldus Remi Nieuwenhuis. Al vijf jaar lang lobbyt Nieuwenhuis links en rechts om steun en sponsoren te vinden voor zijn ambitieuze project. Dat is gelukt, want er is een behoorlijke lijst met sponsoren en ondersteuners. De eerste bungalows, die zes ton per stuk gaan kosten, krijgen tien slaapkamers. „Dit is project is vergelijkbaar met Villa Pardoes bij de Efteling. Het gaat voorbij aan commerciële doeleinden.”

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.