De Voedselbank is blij met het gedoneerde etenswaar
Volledig scherm
De Voedselbank is blij met het gedoneerde etenswaar © Jos in het Veld

Voedselbank Losser dolblij met donatie 500 broodjes knakworst

OLDENZAAL/DE LUTTE -  Ze hadden volop ingeslagen voor de lunch van de deelnemers aan de carnavalsoptocht in Oldenzaal. Honderden broodjes, knakworsten en pakjes beleg. Wat doe je er  mee als de optocht niet doorgaat? Carnavalsvereniging De Bosdûvelkes en De Tuffelkeerlkes uit De Lutte besloten het te doneren aan de Voedselbank Losser.   

Jos in het Veld, voorzitter van de Voedselbank Losser, kan het niet ontkennen. Hij is een blij man. Waar de carnavalist een kleurrijk spektakel door de neus wordt geboord, levert het In het Veld wel iets op: etenswaar voor klanten van de Voedselbank. 

Zondagochtend werd hij gebeld door De Tuffelkeerlkes met de vraag of In het Veld de overgebleven lunch van de deelnemers aan de carnavalsoptocht wilde hebben. In het Veld reed meteen naar de loods van de carnavalsvereniging. Daar schonk ook De Bosdûvelkes hem eten dat eigenlijk bestemd was voor de loopgroep.  

Grote klasse

Dat beide carnavalsclubs na de bekendmaking van het droevige nieuws meteen bij In het Veld aanklopten met de vraag of hij de overgebleven lunch kon gebruiken, vindt hij fantastisch. „Laat ik voorop stellen dat ik het een gigantische domper vind voor de verenigingen dat de optocht niet door gaat”, zegt In het Veld. „Maar veiligheid gaat boven alles. Desondanks ben ik heel blij met de donatie. Het getuigt van grote klasse. Vroeger zou al het etenswaar worden weggegooid. Maar deze actie laat zien dat er beter over na wordt gedacht wat je er mee kunt doen.” In het Veld heeft de broodjes, zo'n duizend in totaal, meteen opgeslagen in de vriezer. „Aan het einde van de week is er weer een uitgifte, dan kunnen we die broodjes er bij doen.” 

Hard gelag 

In Rossum profiteert het hele dorp van overgebleven etenswaar. Het Lemselose dweilorkest Lavasjkierie deelt tijdens de optocht traditiegetrouw zo'n vijfhonderd broodjes met hamburgers, knakworsten en gehaktbal uit aan de Rossumse Sjeesköttels en Keurnmeaiers, maar bleven er nu dus ook mee zitten. Al het etenswaar wordt verdeeld in het dorp. 

„Het is een kleine schadepost voor ons, want een groot deel wordt gesponsord", geeft Frans Siemerink aan. „Maar de schadepost valt in het niet bij die van De Kadolstermennekes. Dat is een hard gelag.”