Richard Nieuwenhuis is ondanks de coronacrisis nog druk aan het werk met het fabriceren van nieuwe fietsbanden in het bedrijf in Deurningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Nieuwenhuis is ondanks de coronacrisis nog druk aan het werk met het fabriceren van nieuwe fietsbanden in het bedrijf in Deurningen. © Cees Elzenga

Voor bandenspecialist Nieuwenhuis uit Deurningen is Parijs-Roubaix nog niet voorbij

DEURNINGEN - De Ronde van Vlaanderen, die deze zondag zou worden gehouden. Parijs-Roubaix, die voor zondag 12 april op het programma stond. Wielerklassiekers die veel vragen van de banden, dé specialiteit van Richard Nieuwenhuis. In een coronaloze tijd zou de Denekampse ondernemer, hofleverancier van de meeste ploegen, nu ontzettend druk zijn.

De productie van banden in de verbouwde boerderij in Deurningen ging de afgelopen weken vrijwel door, maar Richard Nieuwenhuis maakt zich nu wel zorgen over de continuïteit van het bedrijf. Dat komt niet alleen doordat alle wielerwedstrijden tot sowieso 1 juni van de kalender geveegd zijn. „Mijn buffer begint leeg te raken”, zegt de Denekampse bandenspecialist over de ‘bouwstoffen’ die hij nog heeft. „Als ik met mijn vier werknemers vol gas doorga, dan is al het materiaal met een maand tijd op. Zijn we klaar.”