Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Voorlopig geen geluidsscherm langs spoorlijn in Oldenzaal

OLDENZAAL - De kans dat er een geluidsscherm wordt geplaatst aan de Stationsstraat is uiterst klein. Op het prioriteitenlijstje dat ProRail heeft gemaakt voor saneringsgevallen neemt Oldenzaal bijna de laatste plek in.

De geluidsbelasting op woningen aan de Stationsstraat en de Haerstraat is een kwestie die al veel langer speelt. Uit een onderzoek dat spoorbeheerder ProRail in opdracht van het rijk liet uitvoeren blijkt dat er ‘knelpunten’ zijn bij twee woningen aan de Stationsstraat en vijf woningen aan de Haerstraat. Een (doorzichtig) geluidsscherm met een lengte van bijna 140 meter en een hoogte van 2 meter kan die overlast terugdringen.

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.