Volledig scherm
PREMIUM
Een groot P+R-terrein in Voorburg. Oldenzaal moet ook zo’n terrein hebben, vindt Oldenzaler Henk Hazewinkel. © Jacques Zorgman

Voorstel: P+R en gratis pendelbus voor toeristen in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een parkeerterrein aan de rand van de stad waarvandaan een pendelbus toeristen snel en gratis naar de Oldenzaalse binnenstad brengt. De suggestie die Henk Hazewinkel dit voorjaar al deed is nu als actiepunt terug te vinden op de uitvoeringsagenda voor de binnenstad.

Eerder dit jaar waren ze beide aanwezig op een verdiepingssessie voor Boeskoolhart, Boost jouw Binnenstad!. Het interactieve proces dat ideeën moest opleveren die de aantrekkelijkheid van de Oldenzaalse binnenstad ten goede komen. De Oldenzalers Henk Hazewinkel en Kees Hukker sloten die avond een zogeheten alliantie. Hazewinkel opperde de suggestie een park-and-ride (P+R) te realiseren aan de rand van de stad. Hukker bood zichzelf aan als vrijwilliger op deze pendelbus die toeristen naar het centrum brengt. 

Agenda

Onder het kopje ‘Parkeren’ is de wens van Hazewinkel en Hukker nu terug te vinden op de uitvoeringsagenda voor de binnenstad. Die wordt volgende week in het politiek forum besproken. Gepleit wordt voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een groot parkeerterrein buiten de stad.

‘Bussen en/of fietsen brengen de mensen naar het centrum’. Los hiervan wordt ook gekeken of er voor ondernemers en werknemers in de binnenstad gratis parkeerplekken aangelegd kunnen worden buiten de centrumring. Een voorziening waarvan bezoekers ook gebruik mogen maken. 

Quote

Wil je het toerisme in de stad bevorderen, dan moet je als plaats wat te bieden hebben

Henk Hazewinkel