Volledig scherm
PREMIUM
Stephan Scheper © Carlo ter Ellen

Wat brengt 2020 voor omgeving Oldenzaal?

Column ZijdelingsOLDENZAAL/ LOSSER - Traditiegetrouw werpt Stephan Scheper bij aanvang van het nieuwe jaar een blik in zijn glazen bol.

Januari/februari

Met zijn presentatie als stadsprins van Oldenzaal doorbreekt Marcel Willemsen het glazen leeftijdsplafond bij de Kadolstermennekes. Zijn spreuk: ‘Geen tijd meer voor gezeur, dit wordt een carnaval met veel grandeur’. Stadsprins Max kondigt aan dat hij de gevestigde orde een poepie laat ruiken. Nadat 231 toeschouwers zich met oorklachten bij het MST hebben gemeld, schaft de organisatie van de Grote Twentse Carnavalsoptocht 150.000 wegwerpoordopjes aan. 

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.