Een jonge mountainbiker raakte zondagochtend gewond bij een val.
Volledig scherm
Een jonge mountainbiker raakte zondagochtend gewond bij een val. © News United

Wéér een mountainbiker met ambulance afgevoerd na val op het Hulsbeek

OLDENZAAL - Voor de derde keer in  korte tijd raakte een mountainbiker gewond na een val op het Hulsbeek. Op de uitgezette baan op het recreatiepark in Oldenzaal werd het meisje met rugletsel door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Tussen Toetersdennen en de begraafplaats moest de jonge mountainbiker ineens vol in de remmen waarna ze over de kop ging. Al twee keer eerder raakte er de laatste weken iemand gewond op het Hulsbeek. 

Outfit en helm

„Zij had wel een mountainbike-outfit aan en droeg ook een helm, dus ik ga in dit geval uit van een geoefende coureur”, aldus Rob Beverdam, beheerder van het Hulsbeek. „Maar te vaak komen, zeker in deze tijd dat andere sporten niet beoefend kunnen worden, ook andere mensen op de baan die toch de nodige stuurmanskunst vereist.”

Quote

Te vaak komen zeker in deze tijd, dat andere sporten niet beoefend kunnen worden, ook andere mensen op de baan die toch de nodige stuurmans­kunst vereist

Rob Beverdam, beheerder Hulsbeek

112-paaltjes

In april kwam er zelfs een traumahelikopter aan te pas. Na de twee eerdere ongelukken plaatste mountainbikeclub Het Twentse Ros waarschuwingsborden. Bovendien gaat de Regio Twente 112-paaltjes met QR-codes plaatsen, zodat slachtoffers snel te traceren zijn door de hulpdiensten.

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.