Volledig scherm
© Inspecteur Gevaarlijke Stoffen

Weer incident met 'gevaarlijke’ goederentrein in Oldenzaal

OLDENZAAL - In een goederentrein bij station Oldenzaal heeft de inspectie maandagochtend gevaarlijke stoffen aangetroffen, terwijl dat volgens de papieren van de vervoerder niet het geval was. Het is het vierde incident met een goederenterrein nabij Oldenzaal in een paar maanden tijd.

De Inspecteur Gevaarlijke Stoffen laat weten dat het om een goederenterrein uit Duitsland gaat. De vervoerder is aangesproken door de inspectie, waarna de nodige maatregelen zijn getroffen. Vervolgens is de trein weer vrijgegeven.

Drie keer eerder

Al drie keer eerder de afgelopen maanden was het raak met goederentreinen in Oldenzaal die in overtreding waren. Eerder deze maand blokkeerde inspectie een goederentrein, omdat de vervoerder vuilniszakken over vervuilende afsluiters had geplaatst.

In juli werden in een wagon gevaarlijke stoffen aangetroffen, terwijl de wagon volgens de papieren leeg had moeten zijn. En in september was het wederom raak: ook toen vervoerde een trein gevaarlijke stoffen, terwijl dat volgens de informatievoorziening niet zo was.