Weer incident met goederentrein in Oldenzaal: inspectie zet trein stil

VideoOLDENZAAL - Op het treinstation bij Oldenzaal is een goederentrein staande gehouden door de Inspecteur Gevaarlijke Stoffen. Het is het derde incident met een goederentrein bij Oldenzaal in een paar maanden tijd.

Volledig scherm
De inspectie heeft woensdag een goederentrein geblokkeerd, omdat de vervoerder vuilniszakken over vervuilende afsluiters heeft geplaatst © Inspecteur Gevaarlijke Stoffen

De inspectie heeft deze woensdag een goederentrein geblokkeerd, omdat de vervoerder vuilniszakken over vervuilende afsluiters heeft geplaatst. ‘Dit is niet toegestaan’, benadrukt de Inspecteur Gevaarlijke Stoffen. De vervoerder heeft een waarschuwing gekregen.

De trein is nu geblokkeerd voor verder vervoer naar Duitsland en dient eerst schoon te worden gemaakt op een locatie nabij. De inspectie meldt niet wat de goederentrein vervoert.

Derde keer

Al twee keer eerder de afgelopen maanden was het raak met goederentreinen in Oldenzaal die in overtreding waren. In juli werden in een wagon gevaarlijke stoffen aangetroffen, terwijl de wagon volgens de papieren leeg had moeten zijn. En in september was het wederom raak: ook toen vervoerde een trein gevaarlijke stoffen, terwijl dat volgens de informatievoorziening niet zo was.

De burgemeester van Oldenzaal vroeg daarop om opheldering van ProRail en de inspectie.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.