Volledig scherm
Politiebureau in Oldenzaal © Lenneke Lingmont

Werkstraf voor graffiti op politiebureau Oldenzaal

OLDENZAAL/ALMELO - John E. (45) uit Oldenzaal werd op 27 oktober vorig jaar op heterdaad betrapt terwijl hij een soort van vredesteken op de muur van het politiebureau in zijn woonplaats spuit. In de buurt wordt deze ‘tag’ op meer muren aangetroffen. Politierechter Christine Koppes legde E. er dinsdag een werkstraf van 40 uur en 3 weken voorwaardelijke celstraf voor op.

E. verscheen niet voor zijn rechtszaak voor de rechtbank in Almelo, maar stuurde zijn advocaat Umut Ural. Hij werd aangehouden nadat de politie een telefoontje kreeg dat er iemand met verf stond te spuiten op de muur. De drie aanwezige agenten renden meteen naar buiten en grepen E. bij zijn kladden. Bij zijn verhoor ontkende E. dat hij de ‘tags’ plaatste.

Volgens advocaat Ural stond niet vast dat E. de graffiti had geplaatst. Het teken dat op de muren van onder andere een gymzaal stond was een algemeen teken. Ook miste Ural onderzoek naar de overeenkomsten in de verf. Dat de ‘tags’ bij elkaar in de buurt werden aangetroffen, zegt Ural niets. “Ik wil Oldenzaal niet tekort doen, maar zo groot is het daar niet.” 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.