Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Werkstraf voor Oldenzaler na bedreiging bij drugsdeal

ALMELO/OLDENZAAL - Oldenzaler G. (41) heeft voor het bedreigen van een buurman en het beledigen van een agent een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur gekregen. Het Openbaar Ministerie en de rechtbank houden rekening met de ellende die de man het afgelopen jaar heeft moeten doorstaan. 

Het was een ruzie om niks eigenlijk, die uiteindelijk tot de bedreiging en de latere belediging leidde. G. zat vol in de rouw na de dood van zijn vrouw en zijn moeder. Hij sliep slecht en vond in buurman M. een metgezel die hem aan drugs kon helpen. G. kwam op de bewuste ochtend in augustus op uitnodiging van M. naar de woning en ze maakten een deal voor 20 euro cannabis. G. ging geld halen en bij terugkomst ontstond er om onduidelijke redenen een woordenwisseling. 

Gedoe

G. begreep uit de woorden van M. dat deze de dood van zijn vrouw vergeleek met de dood van zijn eigen hond en kat en dat pikte G. niet. Hij gooide de drugs naar het hoofd van M. en er ontstond gedoe over de terugbetaling van het geld. Volgens M. zou G. daarbij hebben gedreigd met een mes en hebben toegeschreeuwd dat hij hem zou doodsteken.

G. ontkent dat hij een mes bij zich had. „Ik liep in mijn pyjamabroek en had helemaal geen plek om een mes te verstoppen. Dat is een verzinsel van M.”, zei G. in de rechtbank.

Spugende beweging

Hij erkende wel een spugende beweging te hebben gemaakt naar de agent in het arrestantencentrum in Borne, waar hij naartoe was gebracht. „Ik heb niet echt gespuugd, maar als de agent dat zo heeft ervaren, dan wil ik daar mijn excuses voor aanbieden en hem zeggen dat het me spijt.”

G. belandde na de dood van zijn vrouw en moeder in een psychose en werd tijdelijk opgenomen op de Paasafdeling. „Ik was ooit 140 kilo en nu ben ik nog 60 kilo. Ik wil rust in mijn leven en dat van mijn dochter.”