Volledig scherm
© StockPZC

WG bezorgd over huisvesting jongeren in Oldenzaal

OLDENZAAL - De WerknemersGroepering vraagt het college van B en W om zich extra in te zetten voor de huisvesting van jeugd in Oldenzaal.

De fractie uit haar zorgen over het gebrek aan betaalbare woningen voor jongeren in een brief aan het college van B en W. De WerknemersGroepering krijgt naar eigen zeggen steeds vaker te horen dat jongeren hun heil zoeken in andere plaatsen, omdat zij in Oldenzaal alleen in aanmerking komen voor dure huurwoningen.

Hoge prijzen

'We zien dat investeerders huizen opkopen en deze verhuren aan particulieren tegen hoge prijzen', zo schrijft de WG. 'Jongeren die net klaar zijn met hun studie en net een baan hebben gevonden, komen vaak niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning en zijn aangewezen op deze dure huurwoningen. Dat moeten we voorkomen.'

De WG schrijft verder dat als Oldenzaal wil voorkomen dat het een stad wordt met overwegend senioren, zij juist aandacht moet schenken aan betaalbare woningen voor jeugd en jonge gezinnen. De fractie wil van het college weten of zij die zorg over jongerenhuisvesting deelt en wanneer er wordt gestart met een onderzoek naar de behoeftes van jongeren.

Huisvesting

Ook vraagt zij zich af of het college op dit moment al actie onderneemt met betrekking tot huisvesting voor jeugd. WBO Wonen gaat dit jaar een nieuw ambitieplan opstellen voor de komende vijf jaar. De WG vraagt het college om er bij WBO op aan te dringen dat hierin concrete plannen worden opgenomen voor jeugdhuisvesting.

Het college van B en W kondigde vorig jaar aan dat het de woonbehoefte onder jongeren van 18 tot en met 29 jaar in kaart wil brengen. Ook het college hoorde geluiden dat jongeren moeilijk in Oldenzaal aan een woning komen en daarom elders zoeken. De resultaten worden in september verwacht.