Volledig scherm
Tijdens grote publieksevenementen in de Oldenzaalse binnenstad als bijvoorbeeld het smartlappenfestival zouden fietsers op bepaalde plekken gedwongen moeten worden om te voet hun weg te vervolgen. © Lars Smook

WG Oldenzaal baalt van fietsers
tijdens evenementen in binnenstad

OLDENZAAL - Fietsers die zich niets aantrekken van verkeersborden en een storende factor zijn tijdens evenementen in de binnenstad. Het is de fractie van WG een doorn in het oog. Om die reden wordt bij het college aangedrongen op beter toezicht en desnoods strakke handhaving.

Directe aanleiding voor de WG om nu aan de bel te trekken, is het smartlappenfestival dat vorig weekend -met veel succes- voor de derde keer werd gehouden in de Oldenzaalse binnenstad. Diverse optredens maar ook het publiek werden soms ‘bruut gestoord’ door passerende fietsers.  Onbegrijpelijk, meent Willy Oosterwijk namens WG. In een brief aan het college stelt hij vast dat het festival een schot in de roos was. Gezien de vele bezoekers in het centrum mag het evenement volgens Oosterwijk een publiekstrekker van formaat worden genoemd. ‘Een bruisende binnenstad is ook wat de WG graag ziet.’

Onbegrip

Vandaar ook de irritatie bij WG over fietsers die zich ‘onbekommerd’ door de menigte menen te moeten wurmen op plekken waar koren stonden te zingen of passanten aandachtig luisterden. Een situatie die tot onbegrip en vragen leidt: ‘Hoe is het mogelijk dat men tussen het publiek fietst?’ WG wil nu van het college horen of de gemeente eveneens van mening is, dat dergelijke evenementen voortaan ‘vrij van fietsers dienen te zijn’. Met daaraan gekoppeld de vraag of het college van plan is om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Door middel van extra toezicht en handhaving bijvoorbeeld.

Weinig zoden

Tijdens het zomerfeest Boeskool is Lös worden de invalstraten afgezet met een hek met daaraan bevestigd een bord dat aangeeft dat zo’n gesloten straat gesloten is voor alle bestuurders. Alleen voetgangers zijn op die plaatsen nog toegestaan. Uit de praktijk blijkt echter dat zo’n verbod nog te weinig zoden aan de dijk zet. Vandaar dat de oproep van WG om extra maatregelen te treffen. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.